Projektas „Darnaus judumo skatinimas Panevežyje“

5a audiosensorinėje bibliotekoje
2024 kovo 17
Etnokultūros diena ,,Kaziuko mugė”
2024 kovo 17

Dalyvavome projekte „Darnaus judumo skatinimas Panevėžio miesto mokyklose“

Prieš metus „Ąžuolo“ progimnazijos komanda pradėjo bendras veiklas su kitomis miesto mokyklomis ES programos SHARED GREEN DEAL projekte/socialiniame eksperimente „Miesto darnaus judumo laboratorija“. Atlikta daug darbų: ištyrinėta mokyklos aplinka, organizuota akcija – žaidimas, apklausti mokytojai, vestos klasių valandėlės, išsiaiškintos kliūtys ir galimybės keliauti į mokyklą darniu aplinkai būdu. Projekto dalyviai susitikimuose diskutavo su Panevėžio miesto savivaldybės atstovais ir išbandė įvairius idėjų raiškos būdus. Ilgo darbo rezultatas – parengtas  mūsų mokyklos Darnaus judumo planas, kurį dar reikės įgyvendinti.

Pasidžiaugti veiklos rezultatais visi dalyviai susirinko į baigiamąjį projekto renginį Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje. Mūsų mokyklos veiklas  pristatė 5a klasės mokinės Dominyka Bilevičiūtė ir Ugnė Šeštokaitė. Išklausėme  Darnaus judumo eksperto įžvalgų ir Panevėžio savivaldybės darbuotojos pranešimą apie įgyvendinamus viešojo transporto bei dviračių takų infrastruktūros pokyčius.

Projektas leido suprasti, kad tik mes, atsakingi už savo sveikatą, už švarią aplinką, neužterštą orą, todėl, atėjus pavasariui, visiems siūlome dažniau keliauti į mokyklą pėsčiomis, važiuoti dviračiu, paspirtuku arba miesto autobusu.