STEAM ugdymo erdvių renovacija vyksta pilnu tempu

Eskursija į Vorutą
2024 rugsėjo 30

„Ąžuolo“ progimnazijos STEAM ir STE(A)M ugdymo erdvių renovacija vyksta pilnu tempu.

Panevėžio „Ąžuolo“ progimnazija dalyvauja „Tūkstantmečio mokyklų“ programoje.

„Tūkstantmečio mokyklų“ programa siekia pagerinti mokymo ir mokymosi procesą, kad mokiniai gautų geriausias švietimo paslaugas, o mokytojai būtų aprūpinti moderniomis ugdymo priemonėmis.

Viena iš programos dalių yra „Ąžuolo“ progimnazijos STEAM ir STE(A)M ugdymo erdvių renovacija, kurios metu bus sukurtos modernios mokymosi aplinkos, skirtos praktiniam mokinių ugdymui. Panevėžio miesto savivaldybės pasirinkta „Tūkstantmečio mokyklų“ programos įgyvendinimo kryptis – STEAM ugdymo standartas. Siekiama stiprinti matematikos žinių pritaikymą, meninių kompetencijų lavinimą ir kultūrinio ugdymo puoselėjimą.

Viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi įmonė UAB „Ilgas amžius“ jau pradėjo progimnazijos patalpų remonto darbus. Renovacijos metu bus įrengtos gamtos mokslų laboratorijos – fizikos, biologijos, chemijos, taip pat ir novatoriškos STEAM erdvės. Remonto metu bus atnaujintas holas, įrengta edukacinė erdvė kultūriniam ugdymui, praplatinamos durų angos, sutvarkomos sienos. Antrame mokyklos aukšte bus įrengti mokslų kabinetai, mokytojo kambarys, sumontuoti energiją taupantys LED šviestuvai, karštį bei saulę atspindintys roletai. Taip pat bus įsigyta reikalinga įranga ir baldai, atnaujintos inžinerinės sistemos. Patalpos bus pritaikytos žmonėms su negalia – įrengtas keltuvas, leidžiantis jiems patekti iš pirmo aukšto į antrąjį.

Remonto darbus įmonė UAB „Ilgas amžius“  ketina atlikti per 6 mėnesius (iki 2025 m. kovo mėn.).